Nu uita sa ma bagi la blogroll…

Narcisism

Posted by Domnul Bolog on 05/12/2008

Antonimul empatiei nu este simpatia (stiu ca exista si inculti care mai ajung pe blogul meu) ci narcisismul (antonimul simpatiei e antipatia, ca sa nu va mai chinuiti sa cautati pe net, ca de dictionar nu sunt sigur ca ati auzit). Ba mai mult, empaticul e simpatic si narcisistul e antipatic.

Revenind la subiect: In DEX(Dictionarul Explicativ al limbii romane, ca sa stiti de la ce vine, incultilor) narcisismul este definit astfel “Dragoste exagerată, patologică, faţă de propria persoană

Pentru mine, narcisistii sufera de grandoare si au sentimentul de autoimportanta! Au fantasme de succes nelimitat si putere. Necesita admiratie excesiva si isi subliniaza repetat si exagerat calitatile. Este sensibil la critica si la pierderi. Are un comportament arogant si sfidator cu cei din jur.

Sper ca nu am fost prea “rau”, dar ma simt agresat de la o vreme de catre toti infumuratii si importantii care ma inconjoara si parca ma sufoca cu “aerele” lor. Nu e rau sa ai incredere in propriile forte si sa fii multumit cu cine esti. Eu unul mi-am impus aceste convigeri legate de persoana mea si dupa anii durerosi de empatie totala am ajuns sa ma transform din umbra, intr-o persoana mandra, cu o personalitate bine definita si sigura pe propriile capacitati (mentale si fizice).

Oamenii in incultura si in indiferenta lor fac adesea confuzia dintre narcisism si mandrie. Nu exista asa ceva: empatic-narcisist este o constructie oximoronica (sper ca nu trebuie sa va explic ce e aia).

Empatia nu e un obicei de care te poti lasa, asa, pur si simplu, iar narcisismul nu e un hobby de care te apuci dintr-o data.

Suna bine! As putea sa fac un film, o comedie slabuta, cu actori de mana a doua, in care personajul principal, un narcisist incurabil, isi pierde iubita. In acel moment realizeaza ca a fost un bou si se decide sa ajute toate femeile in suferinta. Descopera ca este empatic si se poate asocia cu trairile fiecarei fete pe care o vrajeste, o tavaleste si o lasa… doar nu poate sa leneveasca: sunt atatea femei in suferinta care au nevoie de dragostea lui!

Va fi un (fiasco) succes total! Subiectul e original, iar ideea de un narcisist care se crede empatic e de-a dreptul hilara!

Advertisements

3 Responses to “Narcisism”

 1. Anonymous said

  amice ideea nu e deloc originala…filme d-astea sau facut cu tonele, dar un
  lung-metraj romanesc cu subiectul asta ar fi intr-adevar ceva…monumental!

 2. Domnul Bolog said

  prietene…eram ironic!

 3. Anonymous said

  de ce te adresezi si incultilor, daca nu inteleg e treaba lor nu trebuie sa ne pese de oamenii care isi irosesc timpul cu penibilitati si nu au respect fata de cultura si dezvolatrea inteligentei lor….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: