Nu uita sa ma bagi la blogroll…

Orb sau Surd?

Posted by Domnul Bolog on 08/04/2009

Faceti un pas inapoi ca n-am loc de cat de modest sunt: Sunt un om complicat… parte optimist, parte pesimist, parte introvertit, parte extrovertit, bun si rau, diplomat si badaran, matur si copilaros, inofensiv si agresiv, simplu si complex, serios si caterincos, empatic si narcisist! Cand scriu despre un subiect anume trebuie intai sa ma consult cu mine insumi… sa ma decid cine o sa fiu, cui o ma adresez sau in ce stil o sa scriu acel articol! Se da o lupta grea, iar finalul e adesea meschin si  plin de compromisuri! De data asta va fi diferit…azi voi scrie din ambele puncte de vedere: optimista si pesimista!

 

Latura optimista: Sa vezi sau sa auzi? Grea intrebare… cum pot sa compar un peisaj paradisiac cu o muzica angelica sau  imaginea iubitei cu vocea ei suava soptita in urechea mea! Trebuie sa aleg…nu as vrea, ambele sunt atat de frumoase, ambele sunt necesare, ambele sunt de nepretuit, dar daca as fi obligat sau fortat de soarta as prefera sa fiu surd! Daca as fi orbi, nu cred ca as mai putea trai, muzica se strica de la an la an, soaptele se pot transforma in fapte, discutiile nu duc nicaieri, iar zgomotul parca e omniprezent… as putea renunta la toate dar nu si culoarea cerului cand apune soarele, nu si la frumusetea trupului femeii, nu si la placerea de a observa oamenii cum se comporta si cum interactioneaza! Aleg sa fiu surd

 

Latura pesimista: Ce cacat de intrebare… nici una nu e buna cand te gandesti la cat rau si urat este in lumea asta! Stai sa ma gandesc… as prefera sa vad cum se caca unu intr-un boschete la doi metri de o mama cu doi copii mici sau sa aud manele non stop, sa vad oameni grasi si scarbosi in calicimea lor, oameni falsi, mizerie, prost gust, comportament vulgar, priviri invidioase sa vad cum decade lumea din jurul meu si se transforma intr-o groapa de gunoi plina cu oameni de cacat, superficiali si efemeri sau sa aud basini, plansete, vorbe de ocara, injuraturi, ipocrizie, animale schelalaind mut la trecerea oamenilor nepasatori, ipocrizie, afoni, manele, minimale limitate in aceleasi 3 note repetate pana la refuz! Aleg sa fiu orb… sunetul poate fi amutit de muzica, pe cand uratul, scarbosul si vulgarul imi vor chinui mereu privirea.

 

Revin la lupta launtrinca… optimist si surd sau pesimist si orb? Cum as raspunde eu la “banala” intrebare Orb sau surd? Sincer eu sunt mai pesimist de felul meu… mie imi place sa zic ca-s realist… as alege sa fiu orb! Uneori sunt nedrept si ipocrit… judec oamenii dupa aparente… orb v-as “vedea” pe toti la fel. Orb as fi imun la ce ma inconjoara, orb as asculta, nu doar auzi, orb as simti nu doar atinge.

 

Recomand piesa asta pentru dialogul urmator… 

 

“Hai sa jucam alb sau negru!”

“Hai!”

“Intreaba-ma tu prima…”

“Tu ai vrut-o! Orb sau Surd?”

“…”

“Alege… Trebuie sa alegi!”

“Aleg sa fiu…Orb!”

“Esti idiot… de ce orb?”

“Inchide ochii putin… asculta-mi vocea… nu deschide ochii, atinge-mi fata, exploreaza!”

“Iti aud bataile inimii… parfumul tau… e… parul, buzele…”

Ma saruta, ma desprind… are ochii inca inchisi…ma cauta cu mainile, “vede” ca zambesc…

“Deschide ochii…”

“Nu vreau…”

Advertisements

6 Responses to “Orb sau Surd?”

 1. Ioana said

  Cat de frumos si profund e dialogul…

 2. Diana said

  Da vad ca te plictisesti!

 3. Domnul Bolog said

  de unde pana unde… eu rar ma plictisesc… iar atunci chiar ma distram…:P

 4. Ira said

  cat draguta e conversatia…

 5. G. said

  Aia e latura ta omeneasca?

 6. Domnul Bolog said

  asta vezi tu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: